Добредојдовте

На овој блог ќе се објавуваат слики и записи од рачните изработки кои ги изработува татко ми .
Имено ова е продолжеток на блогот mojaumetnost.blog.mk кој без мое знаење беше избришан и заради што голем број на блог записи се изгубени .
Со цел да се поврати нешто од тоа на овој блог истите слики кои се објавени во минатото ќе бидат реобјавени на овој блог но со друг запис

Sunday, June 19, 2016

Kинески вазни со кинески дрвца

Овие мали симпатични украси дојдоа одеднаш кога до рака му дојде еден каталог со мотиви на  хартии. Каталог кој навидум за  ништо не можеше да се искористи . Тоа беше збирка на мазни тешко свитливи хартии, во А4 формат. Секоја од овие А4 листови имаа  отсликана  уникатна композиција на  цветови. Најпров дојде вазлната мала  симпатична  уникатна совршена . По неколкудена  светна идејата во воазнатам оже да стои некое растение истото е направено од  жица во боја  и листовии цветови од  хартија А4 формат исецкана на мали делови и соодветно превиткана за да годобие обликот . Готовите композиции следуваат подолу   

No comments:

Post a Comment